Потрошачко ћоше – сезонска снижења: Одећа јефтинија и до 50 одсто

Како се лето примиче крају, тако цене летње обуће и одеће постају све ниже и приступачније, због чега се у последње време у многобројним новосадским радњама и тржним центрима ствара гужва већа од уобичајене.
snizenje
Фото: Dnevnik.rs

Разлог више је и долазак нове колекције, која је почела да стиже ових дана. У појединим радњама капути, јесење јакне и чизме попунили су део простора, али су цене тих артикала поприлично високе. Ипак, бројне су радње које још увек продају само летњу робу, која ће још кратак период бити на великим снижењима. Тако је у продавницама на Булевару ослобођења, у Јеврејској улици или у Улици Лазе Костића и околини истакнуто снижење које се креће и до 50 одсто.

Сандале које су пре само месец коштале око 3.000 динара, сада се могу пронаћи и за 1.600. Снижење се односи и на друге врсте обуће те су сандале са штиклом, као и свечаније папуче такође јефтиније око 1.000 динара. У тржном центру „Променада” могуће је купити разне врсте балетанки за око 600 динара. У бројним радњама у том тржном центру наглашено је да се ради о последњим данима снижења на летње артикле, док су у неким радњама већ завршена. Ипак, за папуче, сандале и летње моделе патика стоји попуст од 30 до 50 одсто.

Летње хаљине за свакодневну употребу коштају од 800 до 1.200 динара, док је за оне мало озбиљније потребно издвојити до 2.000. Панталоне коштају од 1.000 до 1.500 динара, а у тржном центру оне летње, од лаганијег материјала, стају око 800. „Обични” шортсеви се у мањим продавницама могу купити и за мање од 500 динара.

Највећи избор Новосађанке имају при куповини кратких мајица, чије се цене крећу од 250 до 1.000 динара, а на снижењу су и блузе, сукњице и комбинезони. За доњи део женског купаћег костима потребно је издвојити од 500 до 1.000 динара. У неким радњама снижења иду и до 70 одсто, а често се спомиње „школски попуст”, с обзиром на јучерашњи почетак школске године. У разговору са суграђанима сазнали смо да тренутне попусте сматрају корисним, али да се углавном увек купује одећа и обућа за наредни период.

К. Ивковић Ивандекић

Фото: Dnevnik.rs
EUR/RSD 117.5890
Најновије вести