ПОТРОШАЧКО ЋОШЕ: Различите цене од тезге до тезге

Лето се полако ближи крају, цене поврћа снижавају, док паприка и даље држи своју цену те се килограм на Рибљој пијаци може купити за 80 динара, али и за 130. Цена поврћа и воћа зависи од врсте, квалитета, али и произвођача па се на тој пијаци могу видети велике разлике у цени.
д
Фото: Дневник (В. Фифа)

Иако неколико Новосађана тврди да су цене на Рибљој пијаци ниже у односу на друге новосадске пијаце, јуче није било много купаца, али ни велики број продаваца. Ипак, попуњене тезге су својим шаренилом и ценама привукле пажњу грађана који су тражили потребне намирнице.

Диња још увек држи цену те се на тој пијаци килограм може купити за 50 динара, док килограм лубенице кошта од 30 до 50. Четири клипа кукуруза шећерца се може купити за 100 динара, а килограм купина је 400 динара. За килограм свежих смокава потребно је издвојити 150 динара. Килограм бресака се креће од 60 до 100 динара, али је квалитет оних јефтинијих приметно лошији у односу на скупље. За килограм грожђа је потребно издвојити око 80 динара, а на појединим тезгама килограм белог грожђа кошта око 130 динара. У зависности од врсте, и цене јабука се разликују те стају од 50 до 80 динара. Килограм крушака кошта од 100 до 120 динара, а шљиве се могу купити за 40, али и за 80.

Цело лето цена парадајза била је главна тема, а сада килограм кошта око 50 динара, док има и продаваца који га на тој пијаци продају за 100. У ово време многи купују кромпир, чија цена се креће од 40 до 60 динара, док је за килограм купуса потребно издвојити 50 до 60. Тиквице сада стају око 50 динара, шаргарепа такође, док се килограм црног лука креће од 50 до 70. Килограм и те како тражених краставаца корнишона кошта од 60 до 80 динара.

На тој пијаци продаје се и нови пасуљ тетовац и градиштанац, а за килограм је потребно издвојити око 250 динара. Иако је велики број оних који су наклоњени куповини поврћа и воћа у супермаркетима, постоје и они традиционалисти који радо обилазе новосадске пијаце, а Рибља је засигурно једна од њих.

К. Ивковић Ивандекић

Фото: Dnevnik.rs
EUR/RSD 117.5937
Најновије вести