Подељени пакетићи деци корисника народне кухиње

НОВИ САД: Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић и помоћница градионачелника Новог Сада Љиљана Коковић заједно с волонтерима Црвеног крста поделили су новогодишње пакетиће деци корисника Народне кухиње у оквиру акције „Један пакетић - много љубави“.
p
Фото: novisad.rs

Ово је традиционална акција акција Црвеног крста Србије која се реализује у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту. За ту намену из буџета Града обезбеђена су средства у износу од 1,4 милиона динара за 1000 новогодишњих пакетића за децу из социјално угрожених породица. Сваке године ресорна управа обезбеђуј пакетиће за децу како би им улепшала предстојеће новогодишње и божићне празнике, истакао је Тихомир Николић.

Координатор Градске организације Црвеног крста Драган Шарац је рекао да акција Црвеног крста Србије „Један пакетић - много љубави“ траје дуги низ година захваљујући и несебичној подршци Града Новог Сада.

Данас ћемо поделити 197 пакетића деци корисника Народне кухиње. Пакетићи су намењени и Сигурној дечјој кући, Сигурној женској кући, Свратишту за децу улице, Дечјем селу у Сремској Каменици, Центру за породични смештај и усвојење и бројним удружењима особа са инавалидитетом. Такође, настављамо да организујемо бројне хуманитарне акције с циљем да помогнемо социјално угроженим категоријама становништва- рекао је Драган Шарац.

Фото: novisad.rs

Он је додао да је та Организација у сарадњи са Ватерполо клубом „Војводина“ прикупила 180 новогодишњих пакетића и то захваљујући суграђанима који су несебично подржали ту акцију.

EUR/RSD 117.5746
Најновије вести