Почео сајам за пензионере: Богат садржај за „златно доба“

Сајам за пензионере, под слоганом „За безбрижну старост”, отворен је данас у Аули Новосадског сајма. Током два дана, колико ће манифестација трајати, од 10 до 18 часова посетиоци ће моћи да провере здравствено стање и сазнају тајне правилне исхране, учествују у забавним радионицама и поклон-играма, освоје вредне награде и бројне попусте, сазнају и одаберу како да испуне слободно време и забораве усамљеност. Сајам, иначе четврти по реду, прилика је да посетиоци на једном месту стекну увид у услуге и пробају производе намењене њима.
Sajam penzionera, S. Susnjevic
Фото: Dnevnik.rs

„Ово је манифестација за наше најстарије суграђане, за које многи кажу да су у трећем добу, међутим, у развијеном свету тај период се сматра златним добом”, утисак је председника Скупштине града Здравка Јелушића.

Додаје да ће сајам постати традиционална манифестација намењена суграђанима у „златном добу”.


Сигуран сам да млади имају шта да науче од генерације која ће на овој приредби бити у прилици да се дружи и да покаже да не постоји генерацијски јаз, пре свега кад је реч о граду Новом Саду ( Здравко Јелушић)


Дом здравља „Нови Сад” први пут учествује на овој манифестацији, а посетиоци ће у оквиру њиховог штанда моћи бесплатно да провере ниво шећера у крви, висину крвног притиска, измере индекс телесне масе и консултују се с офталмологом.

Фото: ​Dnevnik.rs/С. Шушњевић

„Задовољни смо што су пензионери препознали наш труд, с обзиром на то да је, од седам милиона услуга које у току године Дом здравља пружи грађанима, сваки трећи грађанин старији од 65 година. На сајму су наша Служба кућног лечења и Превентивни центар. Драго нам је што суграђани воде рачуна о свом здрављу и знају колико је превентива битна”, нагласила је портпаролка Дома здравља „Нови Сад” Зорка Баковић.


Кркобабић: Пензије редовне и повећане

„У наредном периоду радиће се на томе да пензије буду редовне и повећане. Сајам је нешто што показује да постоје друштвено одговорне корпорације, које су спремне да уваже пензионере. Огромне своте новца се потроше и најмање што велики трговински ланци могу да учине данас у Србији је да изађу у сусрет с одређеном врстом попуста. Србија није само Нови Сад, Београд и Ниш. Србија су и 4.700 насељених места. Све компаније и предузећа која делују у тим срединама морају да покушају да изађу у сусрет ситуацији пензионера”, рекао је министар без портфеља задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић.


Банка Поштанска штедионица, као генерални спонзор Сајма за пензионере, поклања им посебну пажњу. По речима председника Извршног одбора банке Поштанска штедионица мр Бојана Кекића, она функционише по принципу „2 п”, односно поштовању и поверењу. Многе повољности су обезбеђене са жељом да се најстаријима олакша живот и изађе у сусрет. Снижење цене одржавања текућег рачуна, могућност подизања пензије седам дана унапред, обезбеђење различитих потреба на шест рата путем дебитне идентификационе картице у трговинским ланцима, куповина нових и половних аутомобила путем чекова, односно кредита, по ценама прилагођеним у складу с висином пензије, само су неке од погодности које банка Поштанска штедионица омогућује да би клијентима обезбедила мирну старост и оправдала своје слогане „Најдуже се знамо” и „Још ближе вама”.

Фото: Dnevnik.rs/С. Шушњевић

Б. Павковић

EUR/RSD 117.5757
Најновије вести