Почео фестивал поводом Светског дана менталног здравља

Фестивал менталног здравља, четври по реду, који ће трајати до 20. октобра под слоганом „Животне кризе – и ризик и шанса“, отворен је синоћ трибином „Животне кризе и изазови данашњице“, у Кафе-књижари „Булевар букс“.
Institut za javno zdravlje Vojvodine  Foto: Arhiva Dnevnika
Фото: Dnevnik.rs

На трибини су учествовали психијатар на Одељењу Клинике за психијатрију за поремећаје расположења Александра Недић, ванредни професор на Педагошком факултету Слободан Саyаков и редовна професорка Филозофског факултета Универзитета у Београду Јелена Срна. Професорка с Београдског универзитета потврдила се и као специјалиста медицинске психологије, породични терапеут и судски вештак на Клиници за неурологију и психијатрију за децу и омладину у престоници.

Трибина се састојала из неколико кратких излагања, након чега су учесници разговарали с публиком. Говорило се о појму животне кризе, новим изазовима с којима се људи суочавају у свету који се непрестано мења, те о начину њиховог превладавања. Такође, посетиоци су сазнали више о контексту који различити изазови данашњице дају животним кризама.

Иницијатор Фестивала је Институт за јавно здравље Војводине, у сарадњи с више од 40 установа и организација, а поводом обележавања 10. октобра, Светског дана менталног здравља.

С. К-ч

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести