Пакети грађевинског материјала расељенима с КиМ

Дародавци су спремили три таква пакета.Помоћ је бесповратна, максимална вредност пакета грађевинског материјала је 550.000 динара, а минимална 184.000 по домаћинству.
Pomoć u građevinskom materijalu Foto: sremskikarlovci.rs
Фото: Помоћ у грађевинском материјалу Фото: sremskikarlovci.rs

Расељени с Косова и Метохије који су се настанили у Сремским Карловцима имају могућност до 28. септембра да се пријаве на конкурс Комесаријата за избеглице и миграције и карловачке општине за доделу пакета грађевинског материјала за побољшање услова становања, под чим се подразумева завршетак или адаптација стамбеног објекта.

Дародавци су спремили три таква пакета.Помоћ је бесповратна, максимална вредност пакета грађевинског материјала је 550.000 динара, а минимална 184.000 по домаћинству.

Добијена помоћ може се користити за изградњу или реконструкцију носећих зидова и кровне конструкције, хидроизолацију преградних зидова, изградњу или доградњу санитарног чвора, уградњу и замену зидних и подних облога, столарије, фасаде, малтерисање и увођење, односно замену електро и водоводних инсталација и друге радове којима би се непокретност довела у стање у којем су обезебеђени основни услови за употребу и становање.

Пријаву треба доставити у писарницу Општине или путем поште на адресу: Трг Бранка Радичевића 1, 21205 Сремски Карловци, с напоменом „За Јавни позив – за избор корисника за доделу помоћи интерно расељеним лицима кроз доделу грађевинског материјала за побољшање услова становања”.

Више информација расељени могу да прочитају на званичном сајту општине sremskikarlovci.rs.

Зорица Милосављевић

 

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести