Основци прикупљају кестење да плате екскурзије

Ученици четвртог разреда једне новосадске основне школе крајем септембра покренули су акцију прикупљања кестења да би зарадили новац за другаре из одељења чији родитељи нису у могућности да им приуште одлазак на заједничко путовање на крају школске године.
1
Фото: приватна архива

– До сада смо прикупили и продали тону кестења, а сав новац који смо зарадили довољан је за путовање једног ученика – казала је учитељица Свјетлана Верикиос. – По завршетку акције, планирамо учешће на Ноћном базару, када ћемо продавати колаче које ћемо сами припремити.

Тој веселој и одлучној екипи недостаје новца да би обезбедили путовање за још два ученика, а учитељица Свјетлана Верикиос напомиње да ће цене колача на Ноћном базару бити симболичне, и позива све суграђане да се прикључе акцији прикупљања кестења да би крај ове школске године свима био једнако леп.

Ђаци четвртог разреда, али и њихови родитељи, веома су захвални учитељицама Марији Глишић и Радослави Војводић из Жабља, Гордани Илић из Госпођинаца и Наташи Максић из Новог Сада, и њиховим ученицима који су сакупљали кестење и тако помагали својим вршњацима, али и породицама Федовић и Слимак, као и свим родитељима, бакама, декама, рођацима и пријатељима који су, заједно с основцима, прикупљали и донирали своје кестење. 

Новосађани који би желели да се прикључе хуманитарној акцији сакупљања новца за путовање основаца на крају школске године, кестење могу донети до понедељка, 12. октобра, у Улицу Беле њиве 5.

Д. А.

Фото: Приватна архива

Mama u frci
13.10.2020 • 10:10
Učiteljica je malo preambiciozna za naše prilike. Trebalo bi je pogurati na neke više instance da tamo pokaže svoje organizacione i sve ostale potencijale.
EUR/RSD 117.3269
Најновије вести