Одбојка највише окупља девојчице у Бегечу

Највећи део девојчица школског узраста у Бегечу окупљен је у секцији Одбојкашког клуба „Футог Вест”, који је пре 15 година основао садашњи шеф стручног штаба Кристијан Хорват.
18-odbojka 2
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Данас, клуб се успешно такмичи у Другој лиги Србије, где је акценат стављен на рад с млађим селекцијама.

Млађе категорије се такмиче у лигама Трофеј Новог Сада и узраста су од другог до осмог разреда основне школе. У клубу тренира много талентоване деце, с којом раде тренери Стеван Сладовић у Бегечу и Борис Скенyић у Футогу.

„Концетришемо се на рад с најмлађима јер су управо они будућност клуба, а то поткрепљује и чињеница да је прошле сезоне 85 одсто сениорског тима поникло управо у нашој школи одбојке“, истиче тренер првог тима Стеван Сладовић.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Упркос томе што је Бегеч мало место, међу девојчицама постоји велико интересовање за одбојку.

„Тренирамо у Основној школи „Вељко Петровић” и наш клуб тренутно има око 50 чланова у млађим селекцијама и 17 у првом тиму“, додаје Сладовић.

ЖОК „Футог Вест” тренутно је на првој позицији с пет победа и једним поразом и та млада и перспективна екипа свакако ће пробати да уђе у виши ранг, а то је Прва лига Србије.

„Вредно тренирамо и не обазиремо се на тренутну позицију на табели. Надамо се да ћемо до краја шампионата стићи до жељеног циља – пласмана у виши ранг“, каже млади тренер Сладовић.

Л. Стакић

EUR/RSD 117.5729
Најновије вести