„Новосадска топлана“ обнавља најстарије деонице вреловода

Прву половину грађевинске сезоне „Новосадске топлане” обележила је изградња и реконструкција вреловодних прикључака и шахтова.
е
Фото: Дневник (В. Фифа)

Средином јула отпочео је период интензивнијих радова који обухватају обнову најстаријих и најнепоузданијих деоница вреловодне мреже „Новосадске топлане”. Како истичу у овом предузећу овај посао биће одрађен како би се током грејне сезоне обезбедила стална, несметана и квалитетна испорука топлотне енергије за грејање објектима прикљученим на систем даљинског грејања „Топлане”.

У току је реконструкција 1.100 метара трасе вреловода у блоку Булевара ослобођења и улица Драгише Брашована, Фрушкогорске, Раваничке и Ресавске, приликом којих ће бити замењено 2.200 метара вреловодних цеви. У оквиру тих радова биће обновљен и вреловодни прикључак за Основну школу „Јован Поповић“. У том делу Лимана II на снази је измена режима саобраћаја, наиме, у зони радова, односно у блоку поменутих улица, забрањено је паркирање, док ће Улица Драгише Брашована повремено и краткотрајно бити затварана за саобраћај, и то до 16. септембра.

Фото: Дневник (В. Фифа)

При крају су финални радови који су обухватали реконструкцију 900 метара трасе вреловода у блоку улица Игњата Павласа, Модене и Пионирске, приликом којих је у ровове постављено 1.800 метара нових вреловодних цеви. Планираном динамиком одвијаја се изградња и реконструкција 650 метара трасе вреловодне мреже у блоку Ћирпанове, Таковске, Бем Лилике и Улице Жике Поповића, приликом којих ће бити замењено укупно 1.300 метара вреловодних цеви. Радови се, због специфичности локације, одвијају три фазе. Прва фаза је у завршници, тачније, затрпавју се ровови, након чега следи довођење површине у првобитно стање, а следи друга фазу радова, о чему ће суграђани благовремено бити обавештени. Уговорени рок за завршетак свих радова на тој локацији је 2. септембар. У току је изградња вреловодног прикључка за објекат у Светојованској улици 16, због чега је до 24. јула заузета једна саобраћајна трака у зони радова, те се саобраћај одвија у другој коловозној траци уз наизменично пропуштање возила. „Новосадска топлана” ради и на изградњи вреловодног прикључка за објекат у Улици Огњена Прице број 1.

У понедељак је започета и реконструкција 500 метара трасе вреловодне мреже и прикључака у блоку Сремске, Железничке и Улице Васе Стајића. Планирано је да се и ти радови обављају фазно, да би се у што мањој мери реметио редован саобраћај у поменутом делу града. У почетној фази радова биће затворена Сремска улица, у делу од Улице Васе Стајића до Железничке, док ће грађани благовремено бити обавештавани о току радова, односно која улица ће када бити отварана а која затварана за саобраћај.

Из „Топлане” се захваљују грађанима на указаном стрпљењу и разумевању поводом радова које изводе и измена режима саобраћаја које они проузрокују, и верују да ће у истом расположењу протећи и период до краја грађевинске сезоне „Новосадске топлане”. Радови на реконструкцији вреловодне мреже, у оквиру свеукупних радова на припреми за грејну сезону од великог су значаја за постизање стабилности и поузданости целококупног техничког сиситема „Новосадске топлане”.

Фото: Дневник (В. Фифа)
Екипе и на Булевару цара Лазара

За наредни период планиран је и наставак прошлогодишњих радова на Булевару цара Лазара на две локације. Наставиће се реконструкција главног вода код тржног центра „Меркатор”, као и вреловода на поменутом Булевару у делу од Научно-технолошког парка до Технолошког факултета, у оквиру чега ће се обавити и радови на вреловодном прикључку за Факултет за спорт и физичко васпитање.

        А. Брзак

Gradilištanac stari
23.07.2019 • 13:35
Pohvaljujem organizaciju radova .
Bez stranačkih opredeljenja !
EUR/RSD 117.5169
Најновије вести