Нови Сад спреман за високе температуре

НОВИ САД: Град Нови Сад је спреман за најављене високе температуре - на три локације постављене су цистерне са пијаћом водом, а јавне чесме на више локација у граду у исправном су стању, а све надлежне службе су у стању приправности.
vrucina, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Министарство унутрашњих послова - Управа за ванредне ситуације у Новом Саду упутило је Командантима и начелницима штабова за Ванредне ситуације Јужно-бачког округа допис поводом Упозорења за екстремно високе температуре. 
Републички хидрометеоролошки завод упутио је упозорење на екстремно високе температуре, од данас до среде, које ће се, како најављују, кретати од 34 до 38 степени, а понегде и више од 40 степени.

Управо због тако високих најављених температура, које могу угрозити здравље људи, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић наложио је комуналним предузећима, градским управама и локалним здравственим установама да учине све што је непходно да би се адекватно реаговало у таквој ситуацији.
Вучевић је истакао да је локална самоуправа у Новом Саду у сталној комуникацији са надлежним Министарством и Сектором за ванредне ситуације, као и у координацији са свим градским јавним и јавно-комуналним предузећима и ресорним Градским управама. 

"Градска предузећа су у пуној приправности. Циљ нам је, између осталог, да апелујемо на грађане да се придржавају прописа којима се забрањује употреба ватре, да бисмо спречили појаву пожара на отвореном. Осим тога безбеђене су цистерне са водом за пиће које су лоциране на најфреквентнијим местима у граду", рекао је Вучевић, додајући да екипе здравствених служби у наредним данима требале би да појачају активности на обезбеђењу довољног броја патронажних екипа.

ЈКП "Водовод и канализација" је поставила цистерне са пијаћом водом на три локације у граду, а то су центар града - на Тргу слбоде, Футошка пијаца на углу Булевара ослобођења и Јеврејске улице и на Железничкој станици - код сата. 

Чесме са пијаћом водом налазе на следећим локацијама: Позоришни трг 3, Змај Јовина улица 22-24, угао Дунавске улице и Улице Игњата Павласа, угао Булвара Михајла Пупина и Улице Жарка Зрењанина, испред Успенске цркве, на Булевару ослобођења бр. 12, као и на броју 102, на углу Булевара ослобођења и Футошке улице и углу улица Новосадског сајма и Хајдук Вељкове.

Р. Д.

Фото: Радивој Хаџић

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести