Некадашњи ученици МШ „Исидор Бајић” обележили пола века од матуре

Сваки сусрет ерупција успомена Генерација ученика Музичке школе „Исидор Бајић” која је средњошколско образовање завршила 1968/1969, јуче је обележили пола века од матуре. Они су се окупили у дворишту школе где су се присетили школских дана и младалачких несташлука.
1
Фото: Dnevnik.rs

Музички уредник РТВ-а Нови Сад и Војводине у пензији Дејан Томић казао је да је много времена проводио са својим школским пријатељима јер због буке коју је правио није имао могућност да свира трубу код куће.

– Сваки пут када се састанемо, присетимо се како смо сатима седели у дворишту школе и чекали која учионица ће бити слободна да бисмо заједно свирали и вежбали – присетио се Томић. – Још увек ме задиркују да нисам хтео да бежим с часова. Међутим, био сам лукав јер сам знао да професор не може да држи час само мени. Упркос ситним несташлуцима, професори, као и директор школе Рудолф Бручи, имали су поверења у нашу генерацију. Последње школске године желели смо да отпутујемо на екскурзију на Трибину савремене музике у Опатију. Разредни старешина није могао да пође с нама из здравствених разлога, па је директор урадио нешто што би данас било незамисливо – изабрао мене да будем вођа пута. 

По речима Дејана Томића, школску клупу делио је с истакнутим уметницима, попут клавијатуристе Иштвана Балога Пићуке, професора хармонике у МШ „Исидор Бајић” Александра Маленице, шефице Хармоникашког одсека те школе Наде Станић, музичара у Великом народном оркестру РТВ-а Еугена Хоме...

С. К-ч

Фото: З. Сурла

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести