НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Софија Мишковић

 Софија Мишковић је проглашена за ђака генерације Карловачке гимназије у Сремским Карловцима за школску 2017/2018. годину.
Sofija Mišković đak generacije Karlovačke gimnazije Foto: „Učim + Znam = Vredim”
Фото: Софија Мишковић ђак генерације Карловачке гимназије Фото: „Учим + Знам = Вредим”

То је друга година у којој је Софија на билборду у Сремским Карловцима због постигнутих успеха. Своје школовање наставила је на Филолошком факултету у Београду, где је уписала германистику.

– У претходне четири године ишла сам на такмичења из књижевности, српског и немачког језика – каже Софија Мишковић. – У другој и трећој години освајала сам прве награде на републичким такмичењима из књижевности, а у четвртој, завршној години гимназије, освојила сам треће награде на окружним такмичењима из немачког и српског језика.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, које реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 42 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено више од 200 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор пројекта и ове године је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести