НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Немања Гемовић

Немања Гемовић као ученик Основне школе при Гимназији „Јован Јовановић Змај” освајао је награде на бројним такмичењима.
d
Фото: Dnevnik.rs

Друге награде освојио је за показано знање на Државном такмичењу из рачунарства, Српској информатичкој олимпијади те математичком такмичењу „Кенгур без граница”, а трећу награду освојио је на Републичком такмичењу из математике. 

– Трудим се да током припрема за такмичења за себе оставим довољно слободног времена – каже Немања Гемовић. – Што мање времена да савладам задатак потрошим, то боље. Волео бих у будућности да се бавим програмирањем.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, које реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 42 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено више од 200 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор пројекта и ове године је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести