НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Марко Сладојевић

Марко Сладојевић је ученик Гимназије „Јован Јовановић Змај”.
е
Фото: Марко Сладојевић, Учим + Знам = Вредим

У прошлој школској години, као ученик Основне школе при Гимназији „Јован Јовановић Змај”, остварио је значајне успехе на више такмичења, међу којима су друга награда на Српској физичкој олимпијади, друга награда на Државном такмичењу из физике, вицешампион је Државног такмичења из информатике и добитник друг награде на Српској информатичкој олимпијади.

– Остварио сам бројне успехе у прошлој години – наводи Марко Сладојевић. – Али, када се нешто воли, онда су и припреме за такмичења занимљиве. Себе у будућности видим као програмера и планирам да се бавим електротехником.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, које реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 43 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено готово 300 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор овог пројекта и ове године је Ерсте банка, а партнер у реализацији Омладинска престоница Европе - ОПЕНС 2019.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести