НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Марко Сладојевић

НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Марко Сладојевић, ученик Основне школе при Гимназији „Јован Јовановић Змај” у овој години освојио је бројне награде на такмичењима из више предмета.
р
Фото: Учим + Знам = Вредим

Освојио је прву награду на финалу Републичког такмичења из математике „Мислиша”, другу награду на Државном такмичењу из физике, трећу награду на Државном такмичењу из рачунарства, те трећу награду на Српској информатичкој олимпијади. Тајну свог успеха поделио је с нама.

– Све време се играм, ја уопште не учим, тако савладавам градиво и задатке – каже Марко Сладојевић. – Волим физику. Волим и фудбал и волео бих да будем фудбалер. Али, ипак, у будућности себе видим у програмирању.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, које реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 42 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено више од 200 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор пројекта и ове године је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести