НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Јана Васић и Дане Зивлак

Флаутисти Јана Васић и Дане Зивлак у протеклој школској и такмичарској години, као ученици Основне музичке школе „Јосип Славенски”, остварилу су бројне награде на републичким и међународним такмичењима.
1
Фото: Учим + знам = вредим

Јана Васић је у 4. разреду Музичке школе. У претходној школској години, између осталог, освојила је прву награду, преткатегорија, на Републичком такмичењу музичких школа, прву награду на Међународном такмичењу флаутиста „Миодраг Азањац” у Београду, те прву екипну награду на Фестивалу солфеђа „Славенски”.

– Сваки дан вежбам по два сата, а уочи такмичења и дуже јер за успех је потребно много вежбе – каже Јана. – Волела бих да наступам у Паризу, али и да ме у будућности гледате у Бечу 1. јануара на новогодишњем концерту.

Дане Зивлак иде у шести разред Музичке школе. Међу наградама из прошле такмичарске сезоне издвајају се прва награда, друга категорија, на Републичком такмичењу музичких школа, прва награда, категорија А, на такмичењу „Даворин Јенко“, те прва 2 награда, друга категорија, на трећем интернационалном такмичењу „Сирмијум мјузик фест”.

– На такмичењу је посебан осећај – каже Дане. – Имам потребу да све буде савршено, а и ако не буде тако, опет сцена пружа посебан осећај. Волео бих да наставим да свирам флауту и у вишим разредима и учествујем на такмичењима.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 43 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено готово 300 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор овог пројекта и ове године је Ерсте банка, а партнер у реализацији Омладинска престоница Европе – ОПЕНС 2019.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник”  представља лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести