НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Гудачки хор Средње музичке школе „Исидор Бајић”

Гудачки хор Средње музичке школе „Исидор Бајић” у овој години години освојио је прво место на Републичком такмичењу музичких и балетских школа Србије. Оркестар чине ученици свих разреда те школе који свирају виолину, виолу, виолончело и контрабас.
1
Фото: Учим + знам = вредим (59229)

– Поједини чланови оркестра такмиче се и у солистичким дисциплинама и освајају вредне награде – каже диригенткиња оркестра Тамара Адамов Петијевић. – Камерно и оркестарско музицирање им је обавезан предмет и битан им је за даљи развој и каријеру.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, које реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 43 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено готово 300 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор овог пројекта и ове године је Ерсте банка, а партнер у реализацији Омладинска престоница Европе – ОПЕНС 2019.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести