НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Дејан Гјер, ученик "Змај Јовине"

Ученик Гимназије „Јован Јовановић Змај” Дејан Гјер у протеклој школској години низао је успехе на бројним такмичењима, па је тако освојио треће место на Државном такмичењу из физике, трећу награду на Државном такмичењу из математике, те трећу награду на Математичкој олимпијади.
1
Фото: Дејан Гјер, ученик Гимназије "Јован Јовановић Змај"

– Из физике ми је најинтересантнија електростатика, а у другом разреду сам доста волео динамику – каже Дејан Гјер. – Мислим да ћу се бавити програмирањем, ове године бих волео и да се такмичим из те области.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, које реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 42 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено више од 200 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор пројекта и ове године је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести