На Сајму за пензионере доступни бесплатни прегледи

НОВИ САД: Четврти по реду Сајам за пензионере под слоганом "За безбрижну старост" отворен је данас у Новом Саду, где ће најстарији Новосађани на штанду "Дома здравља" имати беслатне превентивне прегледе.
penzioneri sajam
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Посетиоци ће моћи да преконтролишу висину крвног притиска, висину шећера у крви и да ураде ЕК мониторинг, а све то ће на овогодишњем Сајму бити бесплатно.

"То су превентивне активности које ми радимо, а оно што је значајно јесте да је до сада близу 80 суграђана преконтролисано. Битна је и чињеница да се у таквим акцијама открије два до три повишена шећера, као и висок крвни притисак. Од нас добијају даље инструкције, како да узимају терапију, како да се хране, као и да се обрате изабраним лекарима", кажала је Тањугу координаторка Превентивног центра Весна Имброњев.

На штандовима излагача, поред бројних медицинских, фармаколошких, прехрамбених и других производа намењених старијим лицима, биће организоване и активности из области социјалне заштите, помоћи и неге у кући, здравља, едукације, волонтирања, здраве исхране, спорта, рекреације и хобија, стваралаштва, путовања, осигурања и безбедности, финансија, као и правне заштите, наводи се у саопштењу Новосадског сајма. 

Министар без портфеља задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић отворио је Сајам пензионера и том приликом рекао да очекује повећање пензија.

"Желимо оно што желе пензионери Србије, пензионери Новог Сада, а то је да су пензије редовне, да су сигурне, и да буду веће. На томе ћемо и да радимо у наредном периоду. Данашњи Сајам показује да постоје друштвено одговорне корпорације и предузећа, које су спремне да уваже пензионере", казао је Кркобабић.

EUR/RSD 117.5813
Најновије вести