Мали човек је покретач великих промена

Удружење за промоцију друштвене одговорности, с председником Александром Савановићем на челу, било је један од учесника недавно завршеног конкурса „Херој улице” који су организовали наш лист, „Новосадска телевизија” и „Колор прес група”.
1
Фото: Dnevnik.rs

Новосађанима је Удружење најпознатије због пројекта „Учим + Знам = Вредим“, у оквиру којег су на бројним билбордима широм града приказани успешни основци и средњошколци. Како објашњава председник Удружења Александар Савановић, пројекат „Учим + Знам = Вредим“ осмишљен је да би се њиме указало на то да су памет и образовање један од најважнијих стубова друштва које жели да се развија и напредује.

– Жеља нам је да популаризујемо младе таленте промовисањем њихових успеха у билборд-кампањи, с намером да се истакну позитивне друштвене вредности – каже Савановић. – Пројекат је отпочео у Новом Саду, а проширио се на Сремске Карловце, Темерин, Србобран, Беочин, Бачки Петровац и Жабаљ. Кроз њега је промовисано више стотина ђака који су знањем и талентом освајали престижне домаће и међународне награде у областима науке и уметности током актуелне школске године.

Савановића је изненадило што је Удружење било један од кандидата за „Хероја улице“ јер, како појашњава, идеја је била да се кроз акцију „Учим + Знам = Вредим“ промовишу успешна деца и да се њима да место у медијима, а не члановима Удружења.

– Био сам пријатно изненађен јер себе не доживљам као хероја, пошто свако има потенцијал да мење себе и окружење – нагласио је Савановић. – Драго ми је што сам имао прилику да упознам све лауреате јер су то људи који душом и племенитошћу „зидају“ Нови Сад, а многи грађани тога нису свесни. Мали гестови и „мали људи“ дају дух и стварају лепу слику о Новом Саду, племенитом граду, који неки прљају, а неки чисте. Морамо се угледати на све „мале новосадске хероје“ јер само тако можемо потиснути лоше ствари и догађаје.


Признање

Удружење за промоцију друштвене одговорности је непрофитна, невладина и нестраначка организација која окупља људе различитих образовних профила и професија, око идеје да се кроз друштвени активизам обезбеде предуслови за бољи и квалитетнији живот грађана ове земље.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим“ побрао је велику медијску пажњу у граду, земљи и региону, а награђен је Златним признањем за најбољу друштвено одговорну кампању у 2015. години, коју додељује Удружење за тржишне комуникације (УЕПС).


По његовим речима, конкурс „Херој улице“ је одлична акција, али препоручује грађанима да, уколико она буде организована и наредне године, ставе акценат и пријављују људе који нису познати јавности, а не удружења, да би се заиста представили поједници који својим гестовима чине град и своје окружење бољим.

– „Мали човек“ је покретач великих промена и он није довољно препознат, због чега је конкурс „Херој улице“ сјајна прилика да се „мали покретачи“ племенитости, доброте, самилости и човекољубља промовишу на најбољи и најлепши начин – закључио је Савановић

Пројекат „Учим + Знам = Вредим“ има стратешку подршку Покрајинске владе, као и свих седам локалних самопурава у којима се кампања одржава, с градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем на челу, као и председницима општина који су укључени у локалне промоције пројекта.

С. Ковач

Посматрач
07.01.2020 • 14:14
Похвале за акције Г-на и тима са којим ради. Изванредне идеје за популације правих вредности и усмеравање младих. Проширити акцију на читаву земљу, и не само на ону децу која су добила златне медаље. Има деце, и студената који би се због пожртвовања, пружања свог максимума, а вредна су као подстицај другој деци, могла наћи на путоказима осталима. Пс. пазите убудуће на дизајн билборда, да Вам се убудуће од плаве боје не примећују златна деца(као на сада постављеним билбордима). Прошле год.је за разлику од ове дизајн био погођен. Водите рачуна свему што је на билборду(величини слова, фонту,ономе шта пише...),да Вам се не поткрадају грешке-које на жалост постоје. Упркос свему, само напред.
EUR/RSD 117.4618
Најновије вести