Крос окупио малишане из „Радосног детињства” на Штранду

Традиционалан крос малишана из вртића Предшколске установе „Радосно детињство” одржан је на Штранду.
Takmičarski duh i lepe emocije mališana iz „Radosnog detinjstva”  foto: V. Bijelić
Фото: Такмичарски дух и лепе емоције малишана из „Радосног детињства”  фото: В. Бијелић  

Ни лоше време током преподнева није спречило клинце да се добро забаве и развију у себи такмичарски дух. Малишани су били подељени у две групе, те су се тако клинци од пет година надметали на 50 метара, а шестогодишњаци на око 60. Како нам је објаснио стручни сарадник за физичко васпитање ПУ „Радосно детињство” Милан Репац, то је био 14. такав крос, који се одржава због великог одзива вртића, али и лепе емоције коју трке сваки пут изазову међу предшколцима.

– Физичка активност, сама по себи, изазива позитивне реакције код деце, а мислим да је у данашње време веома битно подстицати их да се њоме баве услед мањка кретања – рекао је Репац. – Наравно, деца су спремна да се баве физичким активностима и брзо усвајају и уче, имају неке своје специфичности и узрасне карактеристике, поготово предшколци. Они прва позитивна искуства са спортом имају у ПУ. То их одмах и анимира да се упишу на било који спорт, да нешто пробају јер у природи сваког детета је физичко кретање.

Он је додао да је Штранд идеалан за одржавање те трке, те да деца ту могу у природном и лепом окружењу да проведу једно преподне са својим другарима и уживају кроз забаву. То су нам потврдили и неки од њих, а неки од малишана су нам признали и да воле да се такмиче с другарима.

– Дошла сам да победим! – нагласила је мала Петра. –  Нисам се до сада никада тркала, али очекујем да ћу бити најбоља јер иначе волим да трчим и спремна сам за такмичење.

И њена другарица Сенка рекла нам је да воли да се трка, те да је и прошле године била на кросу.

– Дошла сам и да се тркам и да се дружим с другарима из вртића – нагласила је Сенка, додавши да је прошле године на кросу била успешна –освојила је прво место на трци. – Мислим да ћу и сада да будем добра, припремала сам се код куће, вежбала сам како је најбоље да трчим да бих била успешна на кросу.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести