Комунална полиција обележила седам година рада

Комунална полиција у Новом Саду данас је обележила седам година рада, а том приликом постио их је члан Градског већа за комуналне делатности Владимир Стојковић.
komunalna policija Grad NS
Фото: Град Нови Сад

Тим поводом, Тамара Марјанов и Радомир Вуковић проглашени су за најбоље комуналне полицајце ове године, а како су рекли то признање им ласка и  биће им стимулација у даљем раду.

Комунална полиција у Новом Саду формирана је 2010. Године, а њен задатак је да обезбеди ред у комуналним областима, заштити животне средине, људи и добара, заштити и одржавању реда у коришћењу земљишта, простора, локалних путева, улица и других јавних објеката, као и несметаном обављањању законом одређених послова из надлежности Града.

Фото: Град Нови Сад

 Стојковић је рекао да су припадници Комуналне полиције значајна помоћ у раду редовног органа реда и мира.

 „Град Нови Сад је поносан на Комуналну полицију која је током ових седам година постојања доказала да одлична сарадња са локалном заједницом, односно сваком месном заједницом и  грађанином даје и најбоље резултате. Ми смо до сада улагали у опрему Комуналне полиције и свакако ћемо то наставити и у будуће, јер смо веома задовољни њиховим радом”, рекао је Стојковић.

Фото: Град Нови Сад

 Начелник Комуналне полиције Мирослав Лакетић истакао је да је Комунална полиција  24 сата свакодневно на терену.

„Покривамо цео град и сва приградска насеља. Током ове године запримили смо преко 15 хиљада обраћања грађана и институција, и изрекли 2107 казни. Наравно, није репресија главна улога Комуналне полиције, пре свега је превенција та која треба да да резултат“, нагласио је Лакетић.

С. П.

 

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести