Карловчани од недеље на преглед код еминентних новосадских лекара

НОВИ САД: У присуству члана Градског већа за здравство проф. др Золтана Хорвата, у Управној згради Дома здравља „Нови Сад“ потписан је уговор о пословно-техничкој сарадњи те здравствене установе с Друштвом лекара Војводине Српског лекарског друштва.
vesko bojat zoltan horvat
Фото: novisad.rs

Уговор се потписује у циљу едукације и спровођења мера консултативне здравствене заштите становништва која ће се одржавати једном недељно -  сваке среде, у амбуланти Дома здравља у Сремским Карловцима. Консултативна служба започиње с радом већ следеће недеље, у среду 13. марта, када ће Карловчане прегледати проф. др Золтан Хорват.

Као васкуларни хирург део сам тима лекара који је донео одлуку да добровољно и волонтерски пружа здравствене услуге становницима Сремских Карловаца. Неки од нас су пореклом из Карловаца, неки су емотивно везани али су сви су еминентни стручњаци из својих области и спремни да дамо свој допринос месту за које смо директно или индиректно везани. Важно је напоменути да смо у процесу покретања службе Хитне помоћи у оквиру амбуланте Дома здравља. Очекујемо решење министарства за рад пет екипа, тако да ће Карловчани ускоро имати и ноћну службу, изјавио је проф. др Золтан Хорват.

Председник Друштва лекара Војводине Српског лекарског друштва проф. др Драган Данкуц, почасни је грађанин Сремских Карловаца и лекар оториноларинголог који је покренуо и годину дана сам спроводио ову акцију.

Мој задатак је био да личним примером покажем да постоји добра воља лекара да помаже  народу, без икакве надокнаде и ја сам у периоду од септембра 2017. до септембра 2018. године то и чинио. На састанку Актива лекара Сремских Карловаца је направљен велики искорак, јер је договорено да се у акцију укључе еминентни хирурзи, хематолози, неуролози, имунолози и други који ће својим знањем просвећивати становнике Карловаца и утицати на њихов начин живота, истакао је проф. др Драган Данкуц.

Директор Дома здравља „Нови Сад“ прим. др Веселин Бојат је изразио задовољство што ће се поред консултативних прегледа у Сремским Карловцима одржавати и континуирана медицинска едукација чиме та здравствена установа испуњава свој основни зататак, а то је превенција и едукација.

Такође, том приликом потписан је и уговор између Дома здравља „Нови Сад“ и Ловачког савеза Војводине који ће између осталог, члановима Савеза омогућити издавање уверења о здравственој способности за држање и ношење оружја.

prof.Svetlana …
07.03.2019 • 14:54
Svaka cast prof. Dankuc.
Najbolji ste!
Hajduk Veljko
07.03.2019 • 18:02
Profesora za grqdonacelnika Karlovaca.
sremica
07.03.2019 • 21:00
Covek za svaku pohvalu i kao lekar i kao covek. Svaka cast i sve najbolje.
Nekarlovçan
08.03.2019 • 05:33
Super,a ostali nek se snalaze
EUR/RSD 117.7502
Најновије вести