Како правилно мерити крвни притисак

Пројекат „Самоконтрола крвног притиска 3” Поливалентне патронажне службе Дома здравља „Нови Сад” под покровитељством Градске управе за здравство почиње данас у Футогу, а завршава се 13. августа у Новим Лединцима.
dom zdravlja liman
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

У оквиру пројекта житељи Футога у Клубу пензионера „Козара” у Футогу, Цара Лазара 2, данас од 8 до 9.30 сати имаће прилику да науче правилну технику мерења и евидентирања вредности. Осим тога, моћи ће да провере да ли је њихова техника мерења крвног притиска на личном апарату исправна.

Такву прилику сутра у исто време имаће житељи месне заједнице Парагово, Иришки пут бб. Обука о самоконтроли крвог притиска ће бити одржана и 2. августа у МЗ Стари Лединци, Вука Караyића 98. Последња акција заказана је за 13. август у МЗ Нови Лединци, Змај Јовина 19.

Хипертензија је битна због тога што временом доводи до низа озбиљних здравствених проблема, па и до нагле смрти, нарочито ако се за њу не зна и ако није под контролом. Мерење крвног притиска је начин за спровођење превентивне контроле и регулацију крвног притиска на одговарајући начин. Важно је знати правилну технику мерења крвог притика, а неопходно је и добијене вредности евидентирати на одговарајући начин да би подаци били прегледни.

Пројекат реализује К. И. И.

EUR/RSD 117.5865
Најновије вести