Кад звезда упече, Штранд нуди спас

С порастом температуре расте и број штрандароша који своје дане одмора радо проводе управо на најлепшој плажи Дунава.
е
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Активности на тој плажи су бројне. Они којима не смета ни „упекла звезда” време проводе сунчајући се, док велики број грађана обожава одмор у хладовини.

Бројни уживају покрај своје кабине, у друштву пријатеља и породице, играјући друштвене игре и причајући о уобичајеним темама. Некада на ред дође и она „Како је то некад било”, те је екипи „Дневника” једна суграђанка открила да је Штранд данас много пространији и уређенији него раније. Мишљења су подељена, што малишане који трче од игралишта до песка, уопште не занима.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Игралишта за децу је све више, па се малишани, осим брчкања, често занимају и играњем с другарима које упознају тај дан. На Штранду постоји и „Дечји забавни парк”, који ради сваки дан од 10 до 21 час, опремљен великим тобоганом, љуљашкама, гумени душеком, пешчаником... Како менаyер тог игралишта Драган Баришић каже за наш лист, углавном долазе деца узраста до осам година, док се улаз у износу од 200 динара наплаћује само од 15 до 19 часова.

Када се посетиоци различитих узраста изморе од воде или сунчевих зрака, креће потрага за хладним напицима и сличним освежењем. Тако малишани на Штранду са задовољством уживају у сладоледу, али и куваном кукурузу шећерцу, за који је потребно издвојити 120 динара. За оне поштено огладнеле у понуди су најпродаваније мекике, које коштају 150 динара, затим панцероте за 200 динара, али и гирице, за које је потребно издвојити 150 динара.

Осим тога, у појединим објектима има и крофни, које коштају 150 динара, док помфрит стаје 130. Популарне мале крофнице посетиоци могу купити за 150 динара, док кугла сладоледа на Штранду кошта око 60 динара. Многима је омиљена посластица палачинка, која стаје 120 динара, али и 200, у зависности од врсте, али и продавца.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Новосађани кажу да су добра храна, хладно освежење, друштвене игре и омиљено друштво, као и сунце или хлад, довољни за срећу и сјајан боравак на најлепшој плажи на Дунаву. Када је у питању водостај, прошле недеље је био у порасту, док је ове седмице почео да опада. На Штранду свакодневно дежура Екипа прве помоћи, као и Спасилачка служба. Радно време Штранда је од 8 до 24 часа, а петком и суботом до један сат после поноћи.

К. Ивковић Ивандекић

Фото: Дневник (Р. Хаџић)
Фото: Dnevnik.rs

 

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести