Избор за најлепшу башту и балкон Новог Сада

Избор за најлепшу башту Новог Сада, у организацији листа „Дневник”, Новосадске телевизије и Color Media Communications, покренут је у априлу и трајаће до средине јуна, када ће бити проглашени победници у две категорије: најлепша башта и најлепши балкон.
д
Фото: Дневник/В. Фифа

Заинтересовани могу да се пријаве путем мејла najlepsabasta@gmail.com.

- „Дневнику” је част што се укључио у овакву акцију, самим тим што је концепција нашег листа управо интеракција са нашим читаоцима, Новосађанима и драго нам је што ћемо им пружити прилику да прикажу сву лепоту која је можда и скривена од очију других суграђана - рекла је уредница Новосадске хронике у „Дневнику” Александра Брзак на конференцији за медије поводом најаве Избора. - У нашем листу ће бити приказане пријављене оазе и то ће бити прилика да и други виде сву лепоту и труд који је неко уложио. Мислимо да је овај избор важан за град, нарочито у овој години, као и у години културе, када Нови Сад треба да покаже своје право шарено, лепо, зелено лице и подсети на епитет који је некад имао.

Подсећајући на некадашње асоцијације на Нови Сад, да је то уређена урбана средина, председник “Color Press Grupe” Роберт Чобан рекао је да је идеја о Избору настала пре неколико недеља са жељом да се и сами грађани укључе у уређивање нашег града.

Фото: Дневник/В. Фифа

- Наша идеја је да заједно кренемо у акцију сређивања града, да Новосађани који већ то раде буду примећени, на неки начин похваљени и награђени, а да они који се до сад нису толико бавили тиме, да се у то укључе - додао је Чобан. - Волели бисмо да ова акција постане традиционална, а кроз дужи низ година ће свакако дати резултате и Нови Сад ће бити уређенији.


Најлепша међу најлепшим

У жирију за Избор најлепше баште Новог Сада биће стручњаци из области хортикултуре, јавне личности, као и људи који имају идеје, смисао за лепо и медијски утицај. Међу њима је и Оливера Балашевић која је предложила да све кандидоване терасе и баште прогласе најлепшим, а само једну „нај-најлепшијом”.

- Знајући какви су људи који негују цвеће, они су и сами помало цветови и већ унапред бринем само о томе како да најбоље формулишемо победника, а да не увредимо остале - запитала се Оливера и подсетила на реченицу да „периферија престаје на месту на ком башта прераста у врт”.


Директорка Новосадске телевизије Емилија Марић навела је да би било лепо да и Нови Сад постане попут европских метропола у којима уживате међ’ уређеним вртовима и терасама, те да очекује да и војвођанска престоница постане таква.

- Битно је да не очекујемо од других да нама учине нешто лепо, него да сви заједно учинимо што лепше овом граду - навела је Марић.

Л. Радловачки

 

EUR/RSD 117.5690
Најновије вести