ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР Фудбал играло више од 300 малишана

Више од 300 деце, распоређене у 31 екипу, играло је јуче хуманитарни турнир у фудбалу на теренима Фудбалског савеза града Новог Сада прекопута Новосадског сајма.
Humanitarni turnir na stadionu „Sajmište” Foto: S. Šušnjević
Фото: Хуманитарни турнир на стадиону „Сајмиште”  Фото: С. Шушњевић

Од котизације за учешће прикупљен је новац за донацију коју ће организатори наредних дана усмерити Дечјој болници у Новом Саду. Тачније, Фондација „Први корак” и Удружење родитеља превремено рођене деце „Оптимистик” ће део новца донирати Одељењу за неонатологију за потребе набавке намештаја и свега осталог што им је неопходно, а други део ће усмерити за Клинику за хабилитацију и рехабилитацију деце, тј. тамошњу Радну терапију, где треба набавити потребна помагала која су дотрајала, да би деца имала све услове за рад и вежбање. По речима управитеља хуманитарне фондације „Први корак” Бојана Качавенде, реквизити неопходни за то одељење набављени су пре много година, те су сад већ истрошени, а потребе деце су велике. 

– То је трећи хуманитарни турнир који организујемо под називом „За нашу децу”, а приметили смо да је сваки пут одзив и деце из спортских клубова и родитеља, пријатеља и других људи који желе да помогну све већи – казао је Качавенда. и додао да су ове године удружили снаге с Удружењем „Оптимистик”, што отвара веће могућности за наредне планове. – Следеће године планирамо да организујемо два музичка концерта, два турнира попут овог данас, такмичење у баскету „Три на три” и нас четворица другара хоћемо да возимо бициклистичку туру од Париза до Новог Сада, такође у хуманитарне сврхе. Такође, припремамо терен за набавку „Локомата про”, односно роботизивано-компјутеризованог система за рехабилитацију хода и учење и корекцију хода код деце, који ћемо поклонити Дечјој рехабилитацији и биће бесплатан за сву децу којој је то потребно.

Фото: Фудбал играло више од 300 малишана Фото: С. Шушњевић

Осим новца од котизације, сви који су желели, могли су оставити своју донацију у посебне кутије, али и у хуманитарне сврхе купити храну или пиће, који су били у понуди. На турниру су учествовала деца рођена између 2009. и 2012. године. Котизација за сваки тим коштала је 5.000 динара.

Иначе, Бојан је у априлу организовао и хуманитарни турнир у фудбалу за лечење његовог сина Михајла, који од рођења има деснострану хемиперезу, односно суочава се с грчењем мишића на десној страни тела. Како нам је рекао, од прикупљеног новца је успео да оде у Русију, где је успешно оперисан. Фондација „Први корак” коју је основао, настала је с циљем да помогне превремено рођеној деци са здравственим проблемима, али и деци с проблемима у развоју и тешко оболелој деци којој је неопходан медицински третман и лечење, као и њиховим родитељима.

В. Бијелић

 

 

 

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести