Градоначелник Милош Вучевић најавио нове инвестиције у Футогу

ФУТОГ: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је данас локацију на којој је планирана изградња комплекса затворених базена поред спортске хале у Футогу, а потом је обишао радове на асфалтирању Змај Јовине улице и посетио нову халу фирме „Салад хоусе“ која се бави производњом зимнице.
1
Фото: градска кућа

"У Футог стижу нове инвестиције и то по захтеву месне заједнице и грађана. Прва велика биће изградња комплекса затворених базена поред спортске хале, а уз то ће се правити и објекат ресторанског типа, спортски терени на отвореном и дечија игралишта. Гледаћемо да већ ове године уговоримо пројектовање, потребно нам је око 2,5 милиона евра и верујем да би у две године то могли да остваримо", рекао је Вучевић, саопштила је градска управа Новог Сада.

Он каже да је то све урбанистички предвиђено, имовинско-правна питања су решена, градско је земљиште и постоје сви услови да се инвестира.

"Верујем да би до 2023/2024. године тај посао могао да буде завршен. Новом Саду су потребни базени, имамо много пливачких клубова и рекреативаца", истакао је Вучевић.

Он је такође рекао да највећа улица у Футогу није асфалтирана 40 година.

"Морамо улагати у све делове града, ево посетили смо сјајну компанију у Футогу која производи 2000 тона зимнице, запошљавају раднике који су задовољни, а испуњавају највеће стандарде у прехрамбеној индустрији. Надам се да ће проширти посао као што планирају, и радује ме да од њих чујем колико им је значила подршка државе када је реч о последицама кризе изазване пандемијом", нагласио је Вучевић.

Током посете Футогу градоначелник је посетио и цркву Св. Врачи, православни храм из 1776. године.

Фото: градска кућа

"Заједно са Заводом за заштиту споменика културе овде смо урадили партерно уређење и заштитили објекат од влаге. Занимљиво ми је било да чујем да је овде сахрањена једна од ћерки Јована Јовановића Змаја. Наш град је велики, треба га добро упознати и онда још више волети", рекао је Вучевић и додао да је у последњих осам година Град инвестирао у Футог 1,6 милијарди динара.

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести