Градоначелник Милош Вучевић посетио прву новосадску бебу у Новој години

"Добро нам је почела 2019. година, а најбоље вести увек стижу из новосадског породилишта", рекао је градоначелник Милош Вучевић приликом посете Клиници за гинекологију и акушерство КЦВ.
Gradonačelnik Miloš Vučević posetio prvu novosadsku bebu u Novoj godini Foto: novisad.rs
Фото: Градоначелник Милош Вучевић посетио прву новосадску бебу у Новој години Фото: novisad.rs

"Прва беба која се родила у овој години је девојчица Николина Шкорић, а наша је жеља да се што више деце рађа, јер је то гарант опстанка нашег града и државе. Честитам свим родитељима који су добили принову на самом почетку 2019. и захваљујем се запосленима у Клиничком центру Војводине, и у Бетанији на свему што раде у циљу здравствене заштите грађана", рекао је градоначелник Милош Вучевић приликом посете Клиници за гинекологију и акушерство КЦВ.

Он је нагласио да је Град Нови Сад појачао мере пронаталитетне политике, те да су повећани износи за сваку прву бебу у породицама током године.

"Прва новогодишња беба добија 200 000 динара, а остале рођене 1. јанура по 50 000 динара, с тим да и бебе рођене 1. фебруара добијају 200 000 динара. Пружамо подршку многочланим породицама и приликом уписа деце у вртиће, обезбеђујемо бесплатну ужину, превоз, а субвенционисаћемо боравак 300 малишана више у приватним вртићима.

Фото: Прва беба која се родила у овој години је девојчица Николина Шкорић Фото: novisad.rs

Посебно сам поносан што ће од следеће школске године сви ђаци прваци у Новом Саду добити комплет уџбеника. Пакет мера подршке породицама Град обезбеђује захваљујући стабилним финансијама и добром буџету. Циљ нам је да људи остају овде да живе, a боримо се и да се врате они који су отишли у иностранство да се школују. За то нам је потребно више инвестиција, јер само снажна економија гарантује развој", истакао је Вучевић.

Фото: Управник Клинике за гинекологију и акушерство проф. др Тихомир Вејновић и градоначелник  Милош Вучевић Фото: novisad.rs

Управник Клинике за гинекологију и акушерство проф. др Тихомир Вејновић изјавио је да је Николина једна од седам беба које су данас рођене. На свет је дошла природним путем, тешка је 2860 грама, дугачка 49 сантиметара и добила је две десетке. Према речима Вејновића прошле године у Бетанији су рођене 6544 бебе, међу којима је 182 близанца и 16 тројки, а Нови Сад је један од ретких градова у региону који има позитиван природни прираштај.

EUR/RSD 117.5020
Најновије вести