Градоначелник и министарка обишли завршне радове у Ковиљу

КОВИЉ: Министарка привреде Анђелка Атанасковић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић данас су обишли завршне радове на реновирању трга у центру Ковиља чије уређење су финансирали Министарство и Град Нови Сад једнаким износима средстава.
1
Уређење парка и трга са пијацом и паркинзима део је пројекта "Европска престоница културе" у Новом Саду, а радови коштају 56 милиона динара.
 
Министарка Атанасковић изјавила је да треба помоћи свим селима у Србији, јер су проблеми у њима исти од југа до севера Републике.
 
“Група која у Министарству ради ове послове настоји да оваквим пројектима покрије целу Србију, што ми је веома драго, јер гледамо да целу Србију мало опоравимо и припремимо за будућност”, изјавила је Атанасковић.
 
Додала је како је одушевљена пројектом за уређење центра Ковиља, због концепције пијаце која комбинује паркинг простор са расклопивим тезгама и да би то могао да буде пример и за друга насеља.
 
Министарка је навела како буџет Министарства за помоћ привреди износи 17,6 милијарди динара, од чега је око 1,6 милијарди намењено за инфраструктурне пројекте.
 
“То значи да ћемо и даље радити, и да сви треба да се труде да дају добре пројекте који ће проћи кроз Министарство привреде и да добију подршку, што је добро за свако место и за целу Србију”, рекла је Атанасковић.
 
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић нагласио је да је инвестиција уређења Ковиља дефинисана у оквиру пројекта Новог Сада као “Европске престонице културе”.
Фото: Tanjug
“Читав амбијент је потпуно промењен. Раније је овде била импровизована пијаца, сад је то леп парк, потпуно промењен центар места, и ова комбинација паркинг простора и пијачних тезги са стационарним тезгама, са јавном расветом, амбијенталном расветом... Мени је посебно симпатично преко пута парка ово место са симболима Ковиља, гнездом роде и славском трпезом као нечим што традиционално окупља Ковиљчане и представља позивницу за госте да посете ово дивно место”, рекао је Вучевић.
 
Он је оценио да Ковиљ има велике предности, јер је на одличном месту, на аутопуту између Новог Сада и Београда, и као родно место Лазе Костића, и због близине Ковиљског манастира.

 
“Стварно верујем у опстанак и развој Ковиља, и ово што је држава Србија урадила представља подршку Ковиљчанима”, изјавио је Вучевић.
 
Градоначелник Новог Сада је нагласио као посебно важно то што су људи који су припремили пројекат то урадили на основу анкете међу грађанима о томе како би они желели да изгледа центра Ковиља и које су им потребе.
EUR/RSD 117.5791
Најновије вести