Град планира унапређење социјалне заштите

Поводом обележавања, 3. децембра, Међународног дана особа с инвалидитетом, заменик градоначелника Новог Сада Срђан Кружевић примио је у Градској кући  представнике удружења особа с инвалидитетом.
1
Фото: Dnevnik.rs

"Град сваке године издваја новац за програме удружења особа с инвалидитетом, као и за програме којима се обезбеђују дневне услуге у заједници – рекао је Кружевић, и додао да су у току године додељена 42 милиона динара за 37 удружења. – У складу с Одлуком о социјалној заштити Града Новог Сада и програмом унапређења социјалне заштите, у овој години је обезбеђено око 213 милиона динара за ШОСО „Милан Петровић” и Дом у Ветернику."

Кружевић је најавио и да Град планира унапређење садашњих услуга социјалне заштите и развијање нових, које ће се заснивати на бољој доступности и квалитету.

Секретарка Удружења дистрофичара Јужнобачког округа Александра Пановић, у име свих удружења, захвалила се на подршци коју добијају од Града да би им свакодневни живот био бољи и садржајнији.

"Позитивно је то што Град не смањује износ који се издваја за реализацију посебних програма социјалне заштите, а и много се пажње посвећује репрезентативним организацијама које заступају интересе великог броја особа с инвалидитетом на територији Новог Сада",објаснила је Александра Пановић.

Она је рекла да ће удружења, као и претходних година, низом манифестација обележити Међународни дан особа с инвалидитетом и потрудити се да што више чланова учествује у томе јер и на тај начин желе да дају допринос борби против стереотипа и предрасуда у друштву.

Пријему су присуствовали члан Градског већа за социјалну и дечју заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић и помоћници градонаначелника Љиљана Коковић и Александар Петровић. Након пријема, сви учесници обишли су и шалтер-салу Градске куће у којој су инсталирани нови микрофони за глуве и наглуве особе, као и водич кроз градске службе на Брајевом писму, за слепе и слабовиде, који ће им омогућити боље сналажење.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести