Гламур, сексепил и ”свежа крв” прве вечери „Serbia Fashion Week”-а

Тринаесто издање „Serbia Fashion Week”-а почело је у среду, а судећи по програму који је припремљен, модни сладокусци ће и ове године уживати у разноврсним стиловима и колекцијама домаћих и интернационалних дизајнера.
fesn vik FF__1473
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Прво вече је окупило модне дизајнере из Србије, Црне Горе и Хрватске, а за скоро све њих, то је била прва прилика да свој рад представе кроз велике самосталне ревије. Међу њима је био и Немања Јовановић из Ниша, који је Новосађанима приказао своју колекцију „Elegance”. Кроз ревију су приказане смелије, али елегантне мушке и женске креације у црној и белој боји. На његовим модним комадима било је детаља попут перја и бисера, а млади креатор користио углавном свилене материјале. Одмах након ревије признао је да је имао трему, али је био видно срећан и задовољан утисцима с модне писте.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

– Јесте тешко једном младом дизајнеру да организује ревију, али љубав према послу и вечита инспирација, коју налазимо око себе, јесу ветар у леђа – истакао је Јовановић и додао да он инспирацију тражи у материјалима и формама клијената с којима сарађује. – Када креирам тежим ка фигури пешчаног сата, па добро усклађени материјали и воља према раду увек дају добре резултате. Овом колекцијом сам желео да покажем да млади у 21. веку могу себи да дају слободу да се нпр. на свом венчању појаве у некој смелој креацији какве сте вечерас видели.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

И за Новосађанина Ненада Бркића ово је било „ватрено крштење”, а млади дизајнер на модну писту донео је женски гламур из старовековне српске и турске историје, истовремено спајајући конзервативно и провокативно. Исте вечери своју ревију имала је и Тијана Меденица из Црне Горе која је приказала колекцију „Гламурама” намењену гламурозној и самоувереној жени која жели да буде другачија. Видели смо и лепршаве хаљине, сакое и панталоне бренда „Алико”, којима је доминирала небеска боја. Луксузну мушко-женску колекцију крзнених јакни и бунди у Нови Сад је донео бренд „Saga Greek”, а Антонела Грегоровић из Хрватске приказала је црвене хаљине од свиле и тафта у црвеној боји, инспирисане љубављу. Највећи аплауз завредела је креаторка Хелена Скриторе која је и затворила ово ревијално вече. Публика је у даху гледала њене шик, секси и гламурозне хаљине, сакое и панталоне црне, сиве, сребрне и златне боје.

В. Бијелић

Фото: Дневник (Ф. Бакић)
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

 

Фото: Дневник (Ф. Бакић)
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

 

Фото: Дневник (Ф. Бакић)
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

 

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести