Француска шансоњерка Лор Прешак на затварању Serbia Fashion Weeka

Фантастична француска шансонијерка, Лор Прешак наступиће 29. априла у Српском народном позоришту на затварању јубиларног Serbia Fashion Weeka, најавили су организатори. 
Lor
Фото: Lor Prešak, foto: Serbia Fashion Week

"Нова Пјаф", овако париски Фигаро, у две речи описује нови албум велике француске шансоњерке, мајушне Лор Прешак. 
Композитор Жак Венерозо каже да је она нешто између Едит Пјаф и Џенис Џоплин. 
Заједно са супругом, сјајним инструменталистом и вокалним солистом Станком Маринковићем, Лор ће представити нови албум и на њему шансону која је како каже "побалканила“! 
У песмама иза којих стоји композитор и продуцент Селин Дион, надмећу се француска префињеност и душа Гуче. 

Serbia Fashion Week биће одржан од 24. до 29. априла на пет локација у Новом Саду које ће моду представити на несвакидашњи начин. Спектакуларно отварање Serbia Fashion Weeka биће одржано у Дунавском парку, алтернативна мода биће приказана у Кинеској четврти - у СКЦ Фабрици, изложба у Галерији Матице српске, ревијални део у Конгресном центру Мастер Новосадског сајма, док ће затварање бити одржано у Српском народном позоришту.

Отварање Serbia Fashion Weeka представиће праву уметничку бајку. Уз учешће 150 манекена обучених у моделе дизајнера који стижу из 30 различитих земаља света међу којима ће бити најзначајнији светски, регионални и домаћи модни креатори, Serbia Fashion Week ће поклонити Новосађанима и свим модним сладокусцима из региона и Европе вече за памћење. Дунавски парк који ће бити отворен за све посетиоце биће претворен у једну од највећих модних писти Европе а специјални ефекти и сценографија, уз пратњу оркестра и солиста опере Српског народног позоришта учиниће га чаробним. Синергија моде и различитих уметности биће приказана током специјалне изложбе у Галерији Матице српске, а затварање Serbia Fashion Weeka током ког ће бити уприличена и свечана додела награда биће одржано у Српском народном позоришту.

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести