„ФАНАТИК БАЈК“ Бицикли и опрема за бебе хранитељским породицама

Компанија „Фанатик бајк“ из Новог Сада поклонила је шест бицикала и три пакета за ургентно хранитељство, те на тај начин обрадовала децу смештену у хранитељске породице, које су у надлежности Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад.
Bi­ci­kli i opre­ma za be­be hra­ni­telj­skim po­ro­di­ca­ma fo­to: B. Pav­ko­vić
Фото: Би­ци­кли и опре­ма за бе­бе хра­ни­тељ­ским по­ро­ди­ца­ма фо­то: Б. Пав­ко­вић 

Тим поводом, представници компаније посетили су просторије Центра за породични смештај и усвојење у Сремској Каменици, где су деци лично уручили бицикле.

- Данас имамо прилику да реализујемо једну лепу акцију и одушевљени смо иницијативом компаније за бицикле “Фанатик бајк”, јер је то нешто што ће деци сигурно користити - потврдила је директорка Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад Ивана Копривица. – То је прилика да се самостално крећу по насељима у којима живе, а с обзиром на то да је реч о деци из мањих средина, моћи ће бициклом да иду и у школу, као и на спортске активности и друге садржаје које похађају. Заиста смо захвални компанији „Фанатик бајк“, јер немамо сваки дан прилику да промовишемо хранитељство и хранитељске породице, и сматрам да је ово прави начин да и њима покажемо захвалност за бригу о деци. 

Фото: Компанија „Фанатик бајк“поклонила шест бицикала и три пакета за ургентно хранитељство фото: Б. Павковић

Шесторо деце од пет до 15 година добило је бицикле, а три пакета с основним потребама упућени су хранитељским породицама које брину о бебама, у жељи да им олакшају прве месеце живота. Хуманитарна акција представља почетак сарадње компаније „Фанатик бајк“ и Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад, а овом приликом изражена је обострана нада у дугорочну сарадњу.

- Као друштвено одговорна комнпанија, неколико пута смо помогли појединцима у њиховим бицклистичким подухватима, након чега смо дошли на идеју да хуманост подигнемо на виши ниво, те да заједници помогнемо колико смо у могућности, а то је да поклонимо бицикле - истакла је у име компаније „Фанатик бајк“ Ивана Симић. – Схватили смо да је управо сада, када почиње летњи распуст, прави тренутак да малишанима који одрастају у хранитељској породици поклонимо бицикле. На тај начин време које проводе напољу биће квалитетно утрошено, бавиће се физичком активношћу и моћи ће максимално да истраже околину у којој живе, упознају другаре и одмалена стичу здраве навике. Желим да апелујем на све људе добре воље да следе наш пример и помогну колико је у њиховој моћи свима за које сматрају да им је помоћ потребна.

Б. Павковић

EUR/RSD 117.5133
Најновије вести