Едукативни центар се сели из „Драпшина”

– Едукативни центар АП Војводине, који се налази у Индустријској зони у кругу Фабрике везних елемената и вијчано-машинских производа „Петар Драпшин”, биће убудуће у поседу Агенције

 за потраживање и осигурање депозита, пошто је о томе постигнут договор представника покрајинске администрације и Агенције за приватизацију – казао је председник Градског одбора синдиката металаца Новак Васић.

Пошто су се две стране договориле, навео је он, следи да Агенција за приватизацију покрене стечај јер „Драпшин” на то чека од јуна, од када не ради. Ова фабрика се, подсећамо, почетком године нашла на списику 188 предузећа у Србији за која је Агенција за приватизацију предвидела увођење стечаја.

– Свих 60 радника „Драпшина” пријавило се за отпремнине и добило их крајем маја. Од тада се чека да Агенција за приватизацију објави стечај јер је сметњу за то представљао Едукативни центар, у који је покрајинска администрације уложила новац добијен од међународног пројекта за преквалификацију радника на подручју покрајине. Пошто су се агенција и Покрајина договориле, нема разлога да се стечај сада не објави јер још увек постоје заинтересовани купци – навео је Васић.

Он је казао да ће држава повезати и радни стаж за око 180 радника „Драпшина” којима због неплаћених доприноса за пензијско осигурање недостаје од године до шест година радног стажа.

З. Делић
 

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести