Градови побратими Карловци и Сергијев Посад учвршћују везе

Да између двају градова-побратима, Сремских Карловаца и руског Сергијевог Посада, постоји интензивна сарадња у области образовања и уметности, доказ је и недавна посета делегације из тог града.
1

Три професорке и две ученице Средње школе за кинематографију, с одсека чувене московске филмске академије ВГИК, боравиле су у Карловцима од 7. до 14. октобра. Била је то узвратна посета Карловцима, будући да су у марту карловачки гимназијалци недељу дана провели у том живописном руском градићу.

Гостима из Сергијевог Посада приређен је богат програм у којем су учествовали ђаци Карловачке гимназије, за које такви сусрети представљају одличну прилику да кроз разговор с изворним говорницима усавршавају своје језичке вештине. Први дан посете био је посвећен Карловачкој гимназији и обиласку Карловаца. Наредног дана гости су уживали у шетњи по Новом Саду и Петроварадинској тврђави, а затим и у разгледању сталне изложбе у Галерији Матице српске. Путовање у Београд је реализовано у пратњи професора историје Дејана Ђурђева. Учесници размене ће памтити и посету манастиру Ковиљ. У сећању ће им свакако остати и радионица израде куглофа, једна од неколико разноврсних које су имали током ове посете.  

EUR/RSD 117.5950
Најновије вести