Допринос ангажованој позоришној сцени Удружења Фри спејс

Удружење „Фри спејс”, у сарадњи с „Рефлектор театром”, покренуло је пројекат „ПричаМоО... ”, чији је први део реализован 4. децембра, представом “Мушкарчине, док ће други уследити вечерас у 20 часова у Дому културе, Игњата Павласа 4.
1
Фото: promo

Тим пројектом, како кажу, желе да инспиришу средњошколце и студенте да активно учествују и отворено разговарају с гостима након представе  „Смрт Фашизму! О Рибарима и Слободи” као и да буду учесници трибине  и „Хероји и хероине овде и сад”, и тако заједно допринесу ширењу и развоју независне, друштвено ангажоване позоришне сцене у Новом Саду.

Представа „Смрт Фашизму! О Рибарима и Слободи” биће одиграна данас у 20 часова. Кроз причу о Иви Лоли Рибару, његовој породици и вереници Слободи Трајковић, глумци те представе заправо говоре о себи, својој генерацији, ставовима, херојима и томе слично. Ауторка концепта и редитељка представе је Милена Богавац, а текст је писало више аутора. Коаутори и извођачи су: Ђорђе Живадиновић Гргур, Нина Нешковић, Страхиња Блажић, Сунчица Милановић и Никола Живановић. Након представе, дискутоваће се о томе ко су хероји и хероине данашњице. Панел-дискусији присуствоваће драматуршкиња Милена Миња Богавац, уметница Гала Чаки, писац Горан Стојичић, дизајнер Славимир Стојановић Футро, музичар Драгољуб Ђуричић и модераторка вечери Весна Фаркаш.

Улазнице за представу по цени до 800 и 1000 динара се могу набавити на продајним местимаГигстикса”. За студенте и средњошколце цена је 500 динара

Улазнице за представу се могу набавити на продајним местима „Гигс тикса”. У претпродаји коштају 800 динара, а на дан играња 1.000. За студенте и средњошколце цена улазнице је 500 динара.

В. Б.

Фото: Промо

EUR/RSD 117.5757
Најновије вести