Дочек Нове године на пет различитих локација у Граду

Новосађане, али и све посетиоце који 31. децембра буду одлучили да Нову годину дочекају у граду, на више места у Новом Саду очекује богат и шаренолик програм.
1
Фото: Неле Карајлић

За љубитеље рока, класике, yеза, попа, али и електронике Фондација „Нови Сад - 2021” припремила је дочек на пет локација. Ове године места окупљања биће на Тргу слободе, Тргу републике, Дунавском парку и културним станицама „Еђшег” и „Свилара”.

Најпре ће у подне испред културне станице „Свилара” бити приређена дневна журка у yез маниру, коју отвара „Јаж комбинат”. У склопу резиденцијалног програма Фондације „Нови Сад 2021“ под називом „Уметник у гостима“ ће од 17 часова наступити пољски уметник Пјотр Дамасјеви. У исто време, на Тргу републике наступиће финалисти акустичног композиторског такмичења, у оквиру ТАКТ фестивала. Тако ће пред Новосађане изаћи четири врсна кантаутора - Ведран Иворек из Хрватске, Анита Шуњић из Босне и Херцеговине, Бојан Алексић и Марко Бабовић из Србије. Од 19 часова реге бенд „Ирие ФМ“.


    Журка и за најмлађе

Први који ће започети новогодишње славље су најмлађи Новосађани. За њих се Дунавском парку већ од 10 сати припрема програм у оквиру којег ће уживати уз Хаос аниматоре, Дечји хор „Звончићи”, школу музике „Креативни М кутак“. У 11 сати Креативни погон ће повести маскирану поворку од Змај Јовиног споменика ка Дунавском парку, где је у 12 часова заказано пуштање више од 1.000 балона. Осим у Дунавском парку, клинци ће уживати и у културној станици „Еђшег”, где ће у 16 часова бити одигран мјузикл за децу „Бах језди на камили". Овај мјузикл прати чувеног композитора на путу на којем упознаје нове врсте музике и инструменте и дело је интернационале трупе уметника из Кине и Сједињених Америчких Држава којима ће се на сцени придружити и мали новосадски уметници. Гостовање је реализовано у сарадњи Фондације „Нови Сад 2021“ и ГИПАК академије за младе из САД-а.


      Вечерњи програм стартује у 21 час на Тргу слободе, када ће окупљене забављати Мањифико и његов јединствен и занимљив звук који спаја диско и шлагере. Чувени музичар загрејаће публику уз хитове „Само мало”, „Пукни зоро”, „Yа мустафа“, „Хир ај кам хир ај го“ и друге. У 23 сата на бини ће наступати „надреални” др Неле Карајлић, који ће удружити снаге с камерним оркестром „Камерата Академика”, као и хором Академског културно-уметничког друштва „Соња Маринковић“. Пола сата након поноћи љубитеље електронске музике забављаће руски ди-yеј двојац Филатов и Карас.


Провод и у центру Карловаца        

На централном градском тргу у Сремским Карловцима тамошња туристичка организација под покровитељством локалне самоуправе организује 31. децембра дочек Нове године. Од 21 сат на бини испред Богословије „Свети Арсеније” свираће бенд Балкан експрес, након њих, од 22.30 наступиће победнички тамбурашки орекстар овогодишњег Тамбурица феста - „Велос”.

Како кажу у туристичкој организацији, улазак у нову годину у поноћ биће означен ватрометом, а захваљујући карловачким винарима, биће дељено кувано вино. Програм ће трајати пола сата иза поноћи.


      Осим тога, добру журку најављују и готово сви кафићи, дискотеке и ресторани у граду који су се потрудили да својом разноликом понудом цена и програма привуку грађане како на дневне, тако и на ноћне прославе дочека 2019. године.

В. Б.

фото: Неле Карајлић

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести