Детелинари потребни пружни прелази

Комисија за представке и предлоге грађана и јуче је била суочена с бројним питањима и сугестијама Новосађана који су искористили право да сваке прве среде у месецу у Скупштини града изнесу оно што их тишти.
Stari metalni most preko pruge nedovoljan   Foto:Dnevnik.rs/ arhiva
Фото: Стари метални мост преко пруге недовољан   Фото:Дневник.рс/ архива

Тако житеље месне заједнице Југовићево интересује када ће део Улице Јанка Чмелика бити асфалтиран и када ће се изградити пружни прелази из улица Бошка Вребалова, Јанка Чмелика и Панчевачке, јер им је сада прелажење преко пруге веома отежано.

– Од 1. септембра 1967. становник сам Југовићева, где смо се преселили из Роткварије – каже Марија Ружић. – Овде сам да се пожалим на изградњу бензинске пумпе на Булевару Европе. Између булевара, куће и пумпе остали су канали који се пуне атмосферском водом. Први пут пожалили смо се 11. маја, али одговор нисмо добили.

Наша саговорница наводи да због радова у том делу Детелинаре полазно аутобуско стајалиште за линије 3 и 13 и даље није у функцији па су грађани принуђени на то да иду до кружног тока раскрснице Улице Корнелија Станковића и Булевара Европе.

Једно од питања односило се и на то ко је задужен за издавање дозвола и постављање киоска и трафика у граду јер је у Дунавској улици недавно постављен киоск испред канделабра, што је, по мишљењу Марије Ружић, „ружно” и стога је неопходно његово измештање.

Комисији су се обратили и представници Стамбене заједнице с Булевара војводе Степе, од броја 117 до 131, које мучи дрвеће у близини зграда у којима станују. По њиховим речима, поједине гране оштећују кровне конструкције, док се на нижим спратовима појавила влага, пошто због густих крошњи дрвећа до тих места сунчева светлост такорећи не допире. Осим наведеног, станари тих зграда указују и на непрописно паркиране аутомобиле на уском асфалтном пролазу, чиме је угрожена сигурност пешака и деце која се ту играју. 

С. С.

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести