Делегација Шангајске академије посетила Нови Сад

НОВИ САД: Заменик градоначелника Новог Сада Срђан Кружевић и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић примили су делегацију Шангајске академије друштвених наука на чијем челу је био главни стручњак врхунског националог експертског тела те институције Ванг Зан.
srdjan kruzevic kinezi
Фото: novisad.rs

Кружевић је гостима из НР Кине пожелео срдачну добродошлицу, истакавши да Нови Сад има веома активну међународну сарадњу. Он је указао на значај Универзитета за развој града, као и на важну улогу науке у економском и укупном друштвеном напретку.

Саговорници су се осврнули на јучерашњу посету делегације Универзитету у Београду, Народној скупштини и Влади Републике Србије, оценивши да иницијатива „Један појас - један пут" и механизми „16+1" представљају добар модел интернационалног приступа важним питањима од општег значаја за развој друштва.

Заменик градоначелника Новог Сада је рекао да Нови Сад као Европска престоница културе 2021. године и Омладинска престоница Европе 2019. године, ужива посебно важан статус када је реч о иностраним активностима и да те титуле отварају нова врата за унапређивање сарадње у виталним областима као што су економија, култура, образовање и туризам. Такође, заменик је представио и потенцијале Новог Сада, у домену привлачења инвестиција и унапређења општинских услуга.

Званичници су закључили да размена знања и информација представља неизоставан сегмент комуникације у модерном друштвеном уређењу и да је неопходан услов општег развоја, а овај састанак је, како су истакли, само почетак успешне заједничке сарадње.

EUR/RSD 117.3327
Најновије вести