Дечји хуманитарни турнир у фудбалу овог викенда

Хуманитарни турнир у фудбалу под називом „За нашу децу” одржаће се овог викенда, 13. и 14. априла, на стадиону ФК „Железничар” Нови Сад.
Humanitarni turnir u fudbalu „Za našu decu” Foto: promo
Фото: Хуманитарни турнир у фудбалу „За нашу децу” Фото: промо

Турнир се организује за млађе категорије, децу узраста од седам до 12 година, а утакмице ће трајати 20 минута и почињу до 9 сати. За децу су обезбеђени храна и вода, али и пехари, медаље и признања за прва три места.

Котизација за учешће по екипи износи 5.000 динара, а цео приход, као и приход од продаје пића и хране, намењен је за лечење дечака Михајла Качавенде, коме је неопходна операција у Русији. Михајло се с десностраном хемиперезом бори од рођења, а да би се изборио с тим проблемом, неопходно је да још неколико пута оде на третман фибротомије мишића у Клинику за савремене медицинске технологије у Тупи, Русија. Михајло је већ три пута био на третманима, а за сваки одлазак потребно је 3.500 евра.

За учешће на турниру може се пријавити на број 060/5646-772 или путем мејла: office@prvikorak.org

Михајлов отац Бојан Качавенда обратио нам се да бисмо позвали све људе вољне да подрже и помогну организацију турнира, или помогну донирањем новца на жиро рачун да би Михајло отишао у Русију на операциони захват. Број рачуна је: 340-87050383-38, а више информација може се пронаћи на сајту prvikorak.org.

– Можете нам помоћи тако што ћете учествовати на турниру, купити храну, пиће, донирати опрему и поклоне за децу, или уплатити новац на рачун – каже Бојан Качавенда, који је основао и Хуманитарну фондацију „Први корак” да помогне и осталој превремено рођеној деци са здравственим проблемима, као и деци с проблемима у развоју и тешко оболелој деци којој је неопходан медицински третман и лечење, као и њиховим родитељима. –Организацијом догађаја и коришћењем савремених начина комуникације трудимо се да пробудимо свест што шире јавности, и у атмосфери емпатије и толеранције пружимо малишанима разигране и сигурне прве кораке у лепшу будућност и радосно детињство. 

М. Сћ

EUR/RSD 117.5631
Најновије вести