Дечје село с нестрпљењем ишчекује празнике

Први дан зиме дочекали су и штићеници Дечјег села у Сремској Каменици, тачније њих 75 који су смештени под тим кровом и још 15 студената који су у Новом Саду. Као и сва деца, радују се почетку зимског распуста, пакетићима који их чекају, али и разним активностима које ће испунити наредне три недеље паузе.
е
Фото: Дневник/ Б. Лучић

- Ми смо установа која служи за збрињавање деце и омладине. Једна од наших основних функција је и то да им помогнемо да завршавају школе, те нам је акценат у протеклом периоду био на томе да се поправе оцене и постигну одређени успеси у школи - казао је директор Дечјег села Мирко Јанкелић.

При доласку у село чула се дечја граја пошто је време било идеално за грудвање и остале зимске чаролије. Такође, децу чекају и посете разним манифестацијама у граду, као и школа пливања на Спенсу.

- Волимо када нам неко дође у госте и донесе пакетиће, тако да смо захвални Новосађанима који су великодушни са својим донацијама - навео је наш домаћин и додао да су им најпотребнија козметика, одећа, обућа, уџбеници, а слаткиши су, разуме се, увек добродошли. - Сви ми живимо овде, тако да не доживљавамо Дечје село као радно место с којег одлазимо у 15 часова. Волимо ово то што радимо, па се слично и осећамо као наша деца.

Једна од активности којом су деца преокупирана ових дана, јесте и припрема приредбе која ће бити одржана у петак у Дечјем селу. Малишани ће имати мали игроказ, а дружиће се и са „Хаус аниматорима”.  

Битно је дружење, не само поклони

Дечје село посетила је и компанија „Color Media Communications” (КМК) са својим сарадницима и донела пакетиће и разна изненађења која су припремили. Свакако, највише је било слаткиша, а највише пажње је привукла чоколадна фонтана којој су се и старији обрадовали.

- Пре 18 година смо први пут спонтано дошли у Дечје село у склопу акције „Домаћица месеца” и, иако неко време нисмо долазили, сад смо решили пред празнике да обновимо сарадњу - рекао је директор КМК Роберт Чобан. - Није само ствар у материјалном, него и у дружењу и у разговорима кад дођемо овде. Обећали смо деци да ћемо их убудуће чешће посећивати.

Л. Радловачки

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести