Црпна станица ниче код Жежељевог моста

НОВИ САД: Пошто је до званичног почетка грађевинске сезоне (15. март), остало нешто више од месец дана, у ЈКП “Водовод и канализација” припремају се да наставе радове започете прошле године.
vodovod radovi
Фото: Dnevnik.rs

Портпаролка предузећа Борислава Пејановић, подсећа да су у 2017, регенерисана три бунара на изворишту Ратно острво, а да се тај посао наставља и у 2018. години.

Планирали смо да регенеришемо бунари БХД 7, 8 и 9, те два бунара на изворишту Петроварадинска ада, БХД 6 И БХД 8. Тај посао доприноси бољем црпљењу сирове воде и обезбеђује довољну количину воде за даљу прераду. За регенерацију бунара на изворишту Ратно острво издвојено је 16 милиона динара, а за бунаре на Петроварадинској ади 12 милиона динара, каже Пејановић.

Према њеним речима наставиће се и санација филтерских поља на старој филтер станици. Тај посао се обавља периодично, како би филтер поља квалитетно обављала своју функцију у преради сирове воде.

Ове године ћемо почети градњу нове црпне станице код “Жежељевог” моста, истиче Пејановић и додаје да је у питању прва фаза радова вредна 430 милиона динара која се финансира из буџета Града.

Што се тиче радова на изградњи и реконструкцији водоводне и канализационе мреже, планови су такође обимни.

Градићемо водоводну мрежу у Његошевој улици у Каћу, каже Пејановић.

Реконструисаћемо и Буковачки доводник од Улице Соње Маринковић до парцеле број 1097 К.О. у Сремској Каменици, наставља наша саговорница и додаје да је у плану реконструкција канализационе мреже у Улици Јанка Чмелика, од Улице Облачића Рада до Улице Корнелија Станковића на Детелинари.

Ови радови вредни су 28 милиона динара, навела је Пејановић.

Крајем 2017. године уговорена је изградња водоводне мреже на Староиришком путу.

Уколико нас временске прилике послуже, радови ће почети половином фебруара. Рок за завршетак је 120 дана, а цела инвестиција вредна је 28 милиона динара, истиче наша саговорница.

С. С.

EUR/RSD 118.4426
Најновије вести