Четврти Сајам за пензионере: Радионице, наградне игре, дружења...

НОВИ САД: Сајам за пензионере, четврти по реду, биће одржан 30. и 31. марта у Аули Новосадског сајма. Под слоганом „За безбрижну старост”, биће свечано отворен 30. марта у 12 часова и у потпуности посвећен најстаријим суграђанима, које очекује одлична забава, много изненађења и различите активности.
penzioneri sajam
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Они ће на Сајму моћи да провере здравствено стање и сазнају тајне правилне исхране, учествују у забавним радионицама и поклон-играма, освоје вредне награде и бројне попусте, сазнају и одаберу како да испуне слободно време и забораве усамљеност. Улаз је бесплатан.

Посетиоци, без обзира да ли су пензионери или не, ће оба дана од 10 до 18 часова моћи да уживају у веома разноврсној понуди и богатом програму који их очекује на бини. На штандовима излагача, осим бројних медицинских, фармаколошких, прехрамбених и других производа намењених старијим лицима, своје услуге представиће и Геронтолошки центар „Нови Сад“, а у програмском делу учествоваће првог дана од 16.45 часова.


Провера здравља

На Сајму за пензионере своје услуге пружиће и Превентивни центар Дома здравља „Нови Сад”.

Биће организована бесплатна контрола шећера у крви, мерење висине крвног притиска, а лекари ће посетиоцима израчунавати и индекс телесне масе.

Иако је Сајам намењен пензионерима, право на бесплатне контроле имаће и остали посетиоци.


Такође ће бити организоване активности из области социјалне заштите, помоћи и неге у кући, као и здравља, едукације, волонтирања, здраве исхране, спорта, рекреације и хобија, стваралаштва, путовања, осигурања и безбедности, финансија, и правне заштите.

На Сајму ће бити присутни представници државних и градских институција, удружења, медицинских установа, домаће и стране компаније које пружају услуге старијима и промовишу активно старење на пољу здравља, исхране, рекреације, дружења и забаве.

Манифестација се организује са жељом да пензионери квалитетно проведу слободно време, забаве се и друже те додатно социјално ангажују учешћем у радионицама, концертима и поклон-играма. Сајам је прилика и да на једном месту стекну увид у услуге, као и да пробају производе намењене њима.

Б. П.

EUR/RSD 117.5813
Најновије вести