Бесплатна кафа за пензионере на Телепу

Због великог пожртвовања које су поднели пензионери и дисциплине коју су показали током пандемије коронавируса, кафић „Наше место” у Цвећарској 2А улици суграђанима старијим од 65 година омогућује да у прелепој башти попију бесплатну кафу по избору.
1
Фото: Dnevnik.rs

Та акција је почела од укидања ванредног стања, а трајаће до краја овог месеца. У том кутку за опуштање наши најстарији грађани могу да се барем на трен опусте и уживају уз чашицу разговора с драгим људима уз многима омиљени свакодневни напитак.

Током јучерашње преподневне посете екипе „Дневника" уверили смо се у лепоту баште и мир који она пружа, а власник кафића „Наше место” Александар Јовановић је за наш лист навео да је само желео да измами осмех и лепо осећање код пензионера.

– Сама идеја и суштина је да се тим суграђанима, који су највише испаштали у овом периоду, приреди нешто лепо – нагласио је Јовановић. – То су људи који су били затворени сами са собом, а то није лако. И да си у златном кревету и с позлаћеним фрижидером – тешко је јер си везан за четири зида и нормално је да је тај период оставио последице на те људе и да су се ужелели свега и свачега. У складу с тим, одлучио сам да реализујем ту идеју. Не могу ја много шта да урадим, али желим да приуштим нешто што је у потпуности симболично и нешто што показује добру вољу.

Упркос хуманим намерама, пензионери још увек не долазе у великом броју, можда зато што још увек не знају за акцију, док се понеки и стиде да дођу, за чим, како Александар Јовановић истиче, уопште нема потребе.

– Очекивао сам да ће бити и више људи, али изгледа да је потребно неко време да се прочује ова вест, а онда можда и продужимо акцију – открио је наш саговорник. – Ја сам стално овде па сам видео да неки пензионери дођу, виде па се двоуме. Можда је некима непријатно, али ово није ништа лоше и не треба да се осећају тако. Ја верујем да већина може да плати ту кафу, али не ради се о томе и не желим да ико погрешно схвати, те се надам да ће временом доћи више пензионера и да ће се ослободити.

Фото: Dnevnik.rs
Сама идеја и суштина акције је да се најстаријим суграђанима, који су највише испаштали у овом периоду, приреди нешто лепо (Александар Јовановић)

Најстарији суграђани када дођу у Цвећарску 2А могу изабрати домаћу кафу, еспресо, нес-кафу, кафе с укусом или какву год кафу пожеле. Иако је кафић за неке можда далеко, Александар Јовановић је истакао да верује да пензионерима није проблем да прошетају и дођу на пиће. Он је нагласио да је у ово време дивно чути нешто лепо те да су и раније учествовали у акцијама хуманитарног карактера, попут „Хумане кафе”, када су сав приход од продатих кафа одређеног дана проследили деци оболелој од рака.

– Осећаш се лепо кад те комшија лепо поздрави, а камоли нешто друго! Рука која не даје – ни не узима – закључио је наш љубазни саговорник.

К. Ивковић Ивандекић

Фото: В. Фифа

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести