Амбасадор Ирана посетио Нови Сад

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се с амбасадором Исламске Републике Иран Рашидом Хасаном Пур Баеијем, који је први пут посетио Нови Сад, након што је именован за амбасадора у мају ове године.
i
Фото: novisad.rs

Како је саопштено из Вучевићевог кабината, званичници су се сложили да је сарадња двеју земаља била најизраженија на пољу културе и оценили да је иранска култура заступљена у Новом Саду кроз манифестације и фестивале које организују културни центри града и Ирана.

Амбасадор је честитао градоначелнику што је трећи пут изабран на ту функцију, јер то, како је оценио, говори у прилог добрим резултатима његовог рада.

Градоначелник и амбасадор оценили су да су превазилажење кризе изазване пандемијом корона вируса и правилан одговор у заштити јавног здравља приоритетни задаци свих држава и градова.

Градоначелник Вучевић је нагласио да су потенцијали за заједничке пројекте у култури, образовању, привреди, а посебно у туризму, велики, и изразио наду да ће ускоро доћи до стабилизације стања, те да ће заједнички подухвати моћи да се реализују у пуном капацитету.

EUR/RSD 117.5801
Најновије вести