„Алмашани“ захвални Милошу Вучевићу

Поводом одлуке Владе Србије да се Алмашки крај прогласи за културно - историјску целину огласило се удружење “Алмашани” чији чланови у писму градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу, изражавају огромну захвалност за његов лични допринос очувању и унапређењу овог дела града и добијање статуса заштићене амбијенталне целине.
з
Фото: Dnevnik.rs

Били смо сведоци, наводе, да до тога не би дошло без великог личног залагања градоначелника.

Удружење "Алмашани" настало је 2005. године као резултат грађанске иницијативе која је, како истиче председник овог удружења др Маријан Мајин,  успела да спречи покушај тадашње локалне власти да тик поред Алмашке цркве постави булевар, што би уништило три века стари део града.

Фото: Dnevnik.rs

- По први пут од тада, званичну подршку локалне самоуправе добили смо 2017. године кроз сарадњу са Заводом за заштиту споменика културе Града Новог Сада и потом, Вашу личну подршку кроз учешће у обележавању три века од настанка Алмашког краја. Ваша подршка настављена је кроз подршку нашој иницијативи за регенерацију напуштене фабрике свиле у нову културну станицу у оквиру пројекта Нови Сад 2021 ЕПК и сада директном личном подршком за добијање статуса заштићене амбијенталне целине- истиче се у обраћању градоначелнику и додаје: “ На свему овоме неизмерно  смо Вам захвални. Показали сте да Градоначелник Новог Сада не треба да буде само политичар, већ пре свега - Новосађанин”.

  Н. Х.

Gordana
03.07.2019 • 08:59
Ovo je samo još jedna, u nizu potvrda, da je gradonačelnik, gospodin Miloš Vučević, uvek prvo Novosađanin, pa onda političar. Hvala mu!
EUR/RSD 117.5822
Најновије вести