Тајна Викторијиних анђела: Како до савршених трбушњака

Једна ствар је неупитна: модели који представљају марку Викторија Сикрет дефинитивно знају све тајне о томе како да постигну, а потом и сачувају фит линију.
viktorijini andjeli manekenke
Фото: Epa (Sherwin Editorial)

У великој мери за то могу да захвале личном тренеру Џастину Гелбанду, познатом по сарадњи с разним супермоделима, укључујући Миранду Кер, Карли Клос, Марту Хант, Ирину Шајк...

Управо је овај тренер заслужан за њихову беспрекорну линију и он зна на које ствари би ваљало припазити како бисмо имали тело какво прижељкујемо.

Његов највећи савет гласи да је важно да научимо како да укључимо подједнако све мишиће, као и да обратимо пажњу на то шта једемо. Ево његових драгоцених савета:

1. Превише радите трбушњаке и то неправилно

Супротно ономе што многи мисле, Гелбанд верује да претерано форсирање трбушњака може да бити контрапродуктивно.

Трбушњаци које смо научили да радимо кад смо били деца на часовима физичког када одрастемо не доносе нам никакву корист, рекао је тренер.

Како је објаснио, то је зато што све што радите ставља притисак на кичму, а не на стомак.

А стављање толико притиска на доњи део леђа, како каже, никада није добра идеја.

Медицински факултет у Харварду чак каже да трбушњаци нису само опасни за ваша леђа него за неколико група мишића. Зато, увек пазите на то како радите ову вежбу и који вам мишићи притом раде.

2. Не размишљате довољно о исхрани

Већ при првом спомињању трбушњака, Гелбанд понавља једну реч: исхрана.

Вежбање је једна ствар, али пазите да једете правилнио, јер је то пресудно, каже Гелбанд, јер, како објашњава, већ ако се хранимо правилно, можемо да имамо равни стомак.

Поборник је исхране према крвној групи, иако је признао да му је тешко да каже људима тачно шта да једу. Ипак, постоје неке намирнице које никада не смете да конзумирате ако желите раван стомак.

 

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести