Расправе око голе плавуше: Идеал лепоте или Гвинет Палтроу?

Фотографија голе плавуше сликане с леђа, која неодољиво подсећа на глумицу и оснивачицу Goop-а (Гупа), Гвинет Палтроу, објављена је у сврху промоције психолошког есеја „dane Childs” о важности слушања сопственог тела.
g
Фото: Printscreen/Instagram@goop

Лажемо себе због добрих или лоших разлога, било да се ради се о самозаштити или самоуништењу (што често дође на исто). Али зашто?. пита се Гуп и предлаже да одговор потражимо у есеју „Dane Childs” која нуди потпуно објашњење зашто је слушање сопственог тела најбоља ствар коју можете да урадите да бисте се решили предрасуда.

Међутим, међу пратиоцима Гуповог Инстаграма нашло се више оних који су интересовање показали за голу жену на фотографији него за чланак који она промовише.

Да ли је то Гвинет Палтроу?, дрзнуо се да пита један пратилац, након чега су кренуле шале на рачун глумице.

Гвинет тако свако јутро поздрављала своје особље, нашалио се неко док је други добацио да ће нека јадна коза која ту случајно пролази добити срчани удар.

Али није свима било до шаљења и многи су слику доживели као врло проблематичну због нереалног приказа тела.

За уверавање о томе да говорите о оснаживању жена требате мало да сагледате стварност и будете реални, написао је један пратилац тврдећи да је то нереална слика женског тела.

Корисницима су за око запела јако видљива ребра жене на фотографији, а неки су напали Гуп питајући да ли икад користе моделе који не изгледају као да су жељни хране.

Али, било је и оних који су, не улазећи у расправе и не доводећи у питање о коме је заиста реч на слици, бранили модел и њено тело.

Опа, ова је голотиња узрујала доста људи. Охладите мало сви! То је тело. Престаните да му судите само зато што није ваше величине. Сви ови „превише мршаво” коментари одраз су ваше сопствене несигурности, стала је у одбрану голог модела једна пратитељка, док је друга све који с мржњом говоре о телу на слици подсетила да прихватање свих типова тела укључује и ово тело.

Н. Мирковић

EUR/RSD 117.3612
Најновије вести