Почела је сезона трешања: Неодољиво укусне, а супер здраве

Укусно и свима драго воће обилује и многим нутријентима, па је незобилазан састојак многих колача, домаћих сокова и компота.
tresnje
Фото: pixabay.com

Трешње су многима неодољиве, а у њима се може уживати без гриже савести, с обзиром да је у птању једна заиста супер намирница. Наиме, трешње садрже витамине као што су А, Б, Ц и К, као и минерале попут калијума, гвожђа, калцијума...

Осим тога, садржи и једињења која помажу у борби против рака и многих других болести као што су артритис, срчане болести... Помажу и код главобоље, а садрже и антиоксидансе који су сјајан савезник код неутрализовања слободних радикала. Такође, подстичу и производњу колагена који је кључан за здравље коже и костију.

Истраживања су показала да снижавају и ниво лошег холестерола и шећера у крви, па су као такве добар избор за оне који имају проблема с вишком килограма.

Имају мало калорија и прилично су заситне, па су идеалне као међуоброк јер помажу код отклањања умора и исцрпљености.  

Садрже врло низак гликемијски индекс, помажу код разних упала, а чак могу да помогну и код сузбијања симптома разних алергија, па и астме. Имају снажно проутупално дејство.
 
Дакле, трешње имају вишеструке користи за наше здравље, доступне су и распрострањене, те гледајте да ових дана што више уживати у њиховим благодетима. И сласти, наравно...

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести